Over mij

Mijn naam is Stefan Roskam, 21 jaar, woonachtig in Vlaardingen. Ik studeer de PABO aan de Hogeschool Rotterdam en zit momenteel in mijn tweede jaar. Er is wat mij betreft niets mooiers dan het helpen van kinderen met een goede basis leggen voor de rest van hun leven. Al van jongs af aan werk ik met veel plezier met kinderen. Zo heb ik lange tijd zwemles gegeven, een zomer kinderen vermaakt op een camping in Italië en werk ik met veel plezier op de stagescholen voor mijn opleiding. 

Aan het leerproces van een kind zitten volgens mij een aantal zeer belangrijke voorwaarden. Zo moet een kind eerst zelfverzekerd zijn, anders zal het altijd om bevestiging blijven vragen. Ook vind ik het heel belangrijk dat een kind de motivatie heeft om iets te leren. Wil een kind eigenlijk niet, dan is de kans klein dat er ook daadwerkelijk resultaat te boeken valt. Daarom is het van groot belang dat een kind gestimuleerd, gemotiveerd en positief benaderd wordt. Het onderwijs is de afgelopen jaren erg veranderd. Kinderen leren steeds vroeger lezen en rekenen en er wordt een grotere ontwikkeling op al jongere leeftijd van ze verwacht. Andersom werkt dit ook, 'Eén op de 

drie 1-jarigen speelt regelmatig op een tablet. Bij 3-jarigen speelt meer dan de helft hier op,' schrijft dagblad Metro op 09-04-13. Kinderen ontwikkelen zich steeds meer op ICT-gebied. Welk kind heeft tegenwoordig geen smart-board in de klas hangen?

 

Maar ook op vakinhoudelijk gebied is er veel gebeurd. Rekenmethodes zijn veranderd, taalmethodes zien er anders uit en kinderen leren bij topografie niet meer wat u vroeger moest leren. Door deze veranderingen, die overigens heel normaal zijn in het onderwijs, kan ik begrijpen dat u het moeilijker vindt om uw kind te helpen met achterstanden op of oefeningen voor school.

Mijn visie op onderwijs

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now